1. Gezonde bouwmaterialen!

  1

  Hout is het gezonde bouwmateriaal bij uitstek.

  één afgezaagde boom = 1,02 nieuw geplante boom... Door met hout met FSC- en PEFC-label te bouwen, biedt Batisam u de garantie dat het alleen met hernieuwbare materialen werkt. Hout zorgt voor een gezonde woonomgeving zonder gasuitstoot, radioactiviteit en statische elektriciteit. De luchtkwaliteit en de gecontroleerde vochtigheidsgraad in uw huis komen uw wooncomfort alleen maar ten goede. Door te bouwen met hout draagt ook u uw steentje bij aan de strijd tegen broeikasgassen. 1 m3 hout slaat immers in de loop van een boomleven een ton CO2 op.

 2. Een huis dat ademt

  2

  Comfortabel vanaf dag 1!

  Hout heeft de buitengewone eigenschap dat het moeiteloos grote hoeveelheden vocht absorbeert en daarna weer afgeeft. Het werkt zo een goed binnenklimaat in de hand. ‘s Winters krijgt u uw huis sneller verwarmd en ‘s zomers blijft het gemakkelijker koel.
  In een huis dat ademt is het elke dag van het jaar aangenaam vertoeven!

 3. Een duurzame bouwwijze

  3

  Twijfelde u eraan ?

  Houtskelethuizen zijn gegarandeerd duurzaam. Houten huizen worden gebouwd om lang mee te gaan en zijn natuurlijk bestand tegen de weersomstandigheden (het oudste houten huis in Zwitserland dateert van 1208), maar worden eveneens gekenmerkt door een buitengewone brandweerstand. Hout geeft warmte 10x minder snel door dan beton en 250x minder snel dan staal! Andere troef is de soepelheid, waardoor hout zeer goed bestand is tegen aardbevingen.

 4. Een optimale isolatie

  4

  Performant en doeltreffend

  Wat houtskeletten bijzonder maakt, is dat ze zeer goed scoren op het vlak van isolatieprestaties. Met een geringe kans op koudebruggen, een isolatievermogen dat 350 x hoger is dan dat van staal en 12x hoger dan dat van beton biedt hout een performante natuurlijke thermische isolatie.
  Ook staat het bekend voor zijn geluidsisolerende kenmerken. De houtskeletstructuur is zo dat geluidsgolven doeltreffend kunnen worden gedempt en geïsoleerd.

 5. Een kortere bouwtermijn

  5

  Sneller bouwen betekent geld besparen!

  Met een kortere bouwtermijn loopt u met uw project minder financieel risico en vermijdt u dat u misschien “dubbele huur” zult moeten betalen wegens opgelopen vertraging. Het houtskelet wordt in de fabriek geprefabriceerd (waar het beschermd is tegen slechte weersomstandigheden) en vervolgens op de bouwplaats en enkele dagen gemonteerd. De ruwbouw hoeft dus niet eerst te drogen en kan dus sneller worden gesloten, waarna de verdere bouwwerkzaamheden meteen kunnen worden aangevat zonder dat men rekening hoeft te houden met wisselende weersomstandigheden.

 6. Architecturale soepelheid

  6

  Hout biedt een waaier van architecturale mogelijkheden.

  Een houtskelet is dus de ideale oplossing voor uw project. U kunt er als het ware alle wegen mee uit! Het is tot 4x lichter dan een betonconstructie, kan aan de eisen van uw project en het reliëf van uw terrein worden aangepast én zware funderingen zijn overbodig. Door de soepele en moduleerbare structuur kan uw huis steeds weer aangepast worden aan uw veranderende levens- en gezinssituatie.

 7. Op-en-top modern

  7

  Kwaliteit en precisie...

  De houtskelethuizen van Batisam zijn in tegenstelling tot traditionele huizen het resultaat van doorgedreven precisiewerk. De fabricage in de fabriek wordt streng gecontroleerd en uitermate nauwkeurigheid uitgevoerd. Bij de montage wordt geavanceerde technologie gebruikt met het oog op optimale precisie. Van ontwerp tot fabricage wordt gebruikgemaakt van CAD/CAM-technieken. Zo kunnen wij voor u in een mum van tijd een kwalitatief voortreffelijke huis bouwen volgens de regels van het vak.