Het Canadees dubbelskelet: performant en flexibel.

Het Canadees dubbelskelet is een uitermate soepel bouwsysteem, waarbij u de performance en de kenmerken van alle onderdelen van uw houtskelet zelf kunt kiezen. Zo bepaalt u zelf de dikte (tussen 10 en 30 cm) en de samenstelling (natuurlijke isolatiematerialen, enz.) van het skelet volgens uw wensen en uw budget. De prestaties van uw houtskelet op maat kunt u met onze tool online testen.

Vergelijking traditioneel huis / huis met Canadees dubbelskelet

2 even dikke wanden (36 cm) :

Mur traditionnel bien isolé :

Baksteen 10 cm
Isolatie : 8 cm
Blok 14 cm

Canadees dubbelskelet:
Baksteen 10 cm
Leeg 3 cm
Isolatie : 23 cm

3x
Hoger
Isolatievermogen Bij Gelijke Dikte

Batisam

Laagenergie- of passiefhuis...

Een Batisam-huis met Canadees dubbelskelet is door zijn sterk isolerende draagmuur steeds een laagenergiehuis.

Zoals u kunt zien op het schema hiernaast biedt dit bouwprincipe bij een gelijke dikte een isolatiegraad die 3x hoger ligt dan bij een goed geïsoleerd traditioneel huis.

Indien u dit wenst wordt uw Batisam-huis, wanneer u deze hyperperformante basis combineert met een reeks andere elementen – zoals natuurlijke isolatiematerialen, Internorm®-hoogrendementsramen, biologische bouwafwerkingen en versterkte isolatie – een perfect milieuvriendelijk passiefhuis.

Niet toevallig dat Batisam in 2006 een van de eerste oprichtende leden was van het Plate-forme Maison Passive.

Bouwmaterialen

GEVELBEKLEDINGEN

De buitenbekleding is vaak van te voren bepaald en onderworpen aan de goedkeuring van de lokale autoriteiten (stedenbouwkunde). Of het nu gaat om een gevelbekleding uit hout, baksteen, gekleurde bepleistering of natuursteen uit de streek, de ventilatie van de wand is gegarandeerd en dus volledig compatibel met ons Canadees dubbelskelet.

PLATEN

Voor de buitenplaten hebt u een waaier aan keuzemogelijkheden. OSB, Célit, DHF... zijn de grote klassiekers die de duurzame en isolerende kenmerken van uw houtskelet garanderen.

ISOLATIEMATERIALEN

Isolatiematerialen kunnen vervaardigd zijn uit de meest uiteenlopende hernieuwbare grondstoffen. Zo heb je isolatiematerialen op basis van cellulose (in vlokken of platen), linnen of hennep, schaapswol en de nieuwe isolatiematerialen op basis van veren en kurk.

WANDEN

De wand wordt vaak bekleed met de gezonde Fermacell®-plaat (op basis van gips en cellulose). Maar eens te meer staat het u vrij om lambrisering met brede massieve planken of een stenen bekleding te kiezen voor een persoonlijke toets.

Technische zone

Geïnspireerd door de ervaring van onze Duitse buren hebben wij een verbeterde wand ontwikkeld, waarin wij een tweede laag hebben toegevoegd: de technische ruimte.

Deze technische spouw wordt gecreëerd door de plaatsing van dubbel keperwerk. U hoeft dan geen groeven te maken en loopt niet het risico dat u het isolatiemateriaal beschadigt of gaten moet maken in de bouwplaten. Buizen voor elektrische, sanitaire of andere leidingen kunnen heel gemakkelijk worden gelegd en vastgeschroefd.

Eenvoudig, schoon en doeltreffend.